פרפל - פתיתי מצה - יהודה 400 גרם. כשר לפסח בהשגחת הרבנות הראשית ירושלים וה- OU
קופסה המכילה 400 גרם פתיתי מצות טריות, עשויות מקמח חיטה משובח ומים בלבד, באפיה מיוחדת.
המוצר נהדר להגשה עם מרקים, למילוי עופות, לביצוע כדורי שוקולד ולביבות, ולבישול כתוספת למנות עיקריות. ניתן למצוא מתכונים שונים על האריזה. הקופסאות נארזות בקרטון של 12 יחידות.
מתכונים למצות פרפל (פתיתי מצה)
הפרפל - פתיתי מצה - של מצות יהודה (באפייה מיוחדת) נהדרים להגשה עם מרקים ולמילוי עופות, אבל גם להכנת כדורי שוקולד ולביבות ולבישול כתוספת למנות עיקריות.
מתכון ללביבות (כ-12 יחידות)
חומרים:
2 כוסות פרפל - פתיתי מצה - של מצות יהודה, ½ 1 כוסות מים רותחים, 2-3 כפות שמן, 1 ביצה, 3 כפות קמח מצה של מצות יהודה, כפית מלח וקורט פלפל שחור.
הכנה:
מערבבים את הפרפל - פתיתי מצה - של מצות יהודה עם כל החומרים, יוצרים לביבות ומטגנים. לקבלת לביבה מתוקה, במקום המלח והפלפל השחור יש להוסיף 2 כפיות סוכר, קורט מלח ולפזר סוכר מעל הלביבה המוכנה.
מתכון לכדורי שוקולד (כ-12 יחידות)
חומרים:
½ 1 כוסות פרפל - פתיתי מצה - של מצות יהודה, 2-3 כפות יין, 100 גרם שוקולד מריר, 50 גרם מרגרינה, 2 כפות מים.
הכנה:
מערבבים את היין עם הפרפל - פתיתי מצה - של מצות יהודה. ממיסים שוקולד, מרגרינה, ומים על אש נמוכה לקבלת קרם נוזלי. מערבבים את הפרפל - פתיתי מצה - של מצות יהודה עם הקרם ומקררים מעט. יוצרים כדורים ומצפים בקוקוס או באגוזים טחונים. ניתן להוסיף לתערובת צימוקים, אגוזים, שקדים ועוד.
מתכון לתוספת (ל-6 סועדים)
חומרים:
2 בצלים חתוכים, 50 גרם מרגרינה, ½ 3 כוסות פרפל - פתיתי מצה - של מצות יהודה, ½ 2 כוסות מים רותחים, מלח ופלפל שחור לפי טעם.
הכנה:
מטגנים בצל, מוסיפים את הפרפל - פתיתי מצה - של מצות יהודה והתבלינים ומערבבים. יוצקים את המים ובוחשים על אש קטנה עד שהנוזלים נספגים. ניתן להוסיף ולטגן ירקות נוספים כמו פלפל, גמבה, פטריות סלרי ועוד. התוספת יכולה לשמש כמצע לרטבים או תבשילי ירקות ובשר.